Nieuws

Prijswinnaar Strandbar Stek.

Strandbar Stek een van de Prijswinnaars met wel 475 voorkeurstemmen, lees hieronder het persbericht. 

Van een Romeinse gezichtshelm als uitkijkpost, een miniatuur Waal met nevengeul tot een strandpaviljoen met stadsstrand. De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend.

Wethouder Bert Velthuis reikte gisteren de prijzen aan de winnaars uit.

Een vakjury heeft de 44 inzendingen voor tijdelijke initiatieven in het gebied beoordeeld op onder meer het concept en de vorm (originaliteit en innovativiteit), de uitvoerbaarheid, de meerwaarde voor de gebiedspromotie van de Waalsprong en veiligheid. Daaruit kwamen de volgende winnaars:

– 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen: Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld (€ 1.000,-)
– 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen: Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche (€ 1.000,-)
– 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen: De Verderkijker van Stg. Derde Wal (€ 500,-)
– 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen: Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens (€ 500,-)

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Deze winnaars hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

– Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
– Urban Mini Homes van Eco Architecten
– Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
– Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Winnaar publieksprijs

Strandpaviljoen De Inlaat van Macroheck is met de meeste stemmen de winnaar van de publieksprijs (€ 1.000,-). Het publiek heeft online mogen stemmen op de inzendingen. In totaal zijn er bijna 10.000 stemmen uitgebracht.

Realisatie

Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Vakjury

De vakjury bestaat uit wethouder Bert Velthuis, Erwin van der Krabben (hoogleraar Vastgoed en Locatie-ontwikkeling aan Radboud Universiteit) en vertegenwoordigers van de bewonersvertegenwoordiging Veur-Lent en Wijkraad Lent en het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Nijmegen.

Doel ideeëncompetitie

Doel van de ideeëncompetitie is het gebied aan de zuidrand van de Waalsprong met tijdelijke initiatieven aantrekkelijker en levendiger te maken voor een groter publiek, ook tijdens de verdere ontwikkeling van de Waalsprong.

Meer informatie over de competitie en alle inzendingen staan op www.langsdewaalnijmegen.nl.

0

Post a Comment