– OPEN CALL –

 

De Nieuwe Generatie zoekt nieuwe festivalorganisators

 

Droom jij over de stap maken van clubnacht naar een festival? Of heb je ambities om jouw evenement op te schalen? Wij (Strandbar Stek) zijn op zoek naar dance organisaties die het verdienen een volgende stap te maken en die leergierig zijn. 

De Nieuwe Generatie gelooft in samenwerking. Daarom slaan we de handen ineen en laten we samen zien wat de nieuwe generatie organisatoren in huis heeft. Een nieuwe generatie aan organisatoren, die hun vernieuwende versie van een festival willen laten zien. We willen jullie de kans geven jullie talenten te laten zien en door te ontwikkelen. Wordt dus mede organisator van festival: De Nieuwe Generatie. 14 september 2024 op het NYMA Terrein.

Het concept is simpel: we geven 4 of 5 Nijmeegse organisaties allemaal hun eigen podium op het festival De Nieuwe Generatie op het NYMA terrein. Onder begeleiding van Strandbar Stek organiseren we samen een vernieuwend en breed gedragen festival. In de genres: House, Techno, Disco, Trance (en alles wat daartussen ligt). Het gaat hier om een hoogwaardig elektronisch festival dat een vaste waarde zal zijn voor de Nijmeegse evenementen kalender en haar bezoekers. Mede organisator zijn betekent niet alleen het programmeren maar ook mee organiseren, investeren en verdienen. Vanuit De Nieuwe Generatie bieden wij begeleiding binnen verschillende facetten. Er zal per organisatie gekeken worden welke wensen en kansen er liggen.

Het uitgaansleven is voortdurend in beweging; behoeften veranderen en verschillen. Door onze verschillende krachten te bundelen kunnen we een festival zijn voor én door De Nieuwe Generatie. Elke geselecteerde organisatie krijgt minimaal een termijn van 3 jaar als mede-organisator van De Nieuwe Generatie, om zich te bewijzen. Aan de hand van de inschrijvingen kiezen we een aantal partijen om mee in gesprek te gaan. Tijdens dit gesprek krijgen jullie meer informatie over de voorwaarden en loop van het traject.

Voorwaarden:

  • Jullie programmeren in de genres: House, Disco, Techno, Trance en alles daartussenin.
  • Jullie organisatie bestaat uit nieuwe Nijmeegse organisatoren (“De Nieuwe Generatie”).
  • Jullie organisatie spreekt de doelgroep met een leeftijd van 18 – 26 jaar aan (“De Nieuwe Generatie”). 
  • Jullie organisatie is leergierig en wil graag ontwikkelen en professionaliseren 
  • Jullie organisatie zet zich in voor duurzaamheid, diversiteit en inclusie. 

Geïnteresseerd? Jullie kunnen je inschrijven tot en met 28 januari. Mail naar info@strandbarstek.nl in maximaal 1 A4: Wie jullie zijn? Wat hebben jullie afgelopen jaar georganiseerd? Waarom zijn jullie de nieuwe generatie organisatoren? Wat is jullie drijfveer en welke leervragen en doelstellingen hebben jullie? Kortom waarom wij voor jullie als nieuwe medeorganisatoren van ‘De Nieuwe Generatie’ zouden moeten kiezen.