Over Stek

‘Hi, wij zij Paul Dirks en Marieke Stevens. Elk jaar gaan wij met vrienden naar het Waalstrand. We zitten dan onhandig op stenen en drinken lauw bier, maar de sfeer is altijd super. We dachten op een gegeven moment: Dat moet anders kunnen! Tijdens een vakantie in Spanje zagen we wat voor een positieve invloed een strandbar kan hebben op de omgeving. Een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. Toen wisten we het: Dit mist Nijmegen. Zo ontstond onze droom om op een unieke plek aan het water een ultieme plek voor ontspanning te creëren.’

Om de Waalsprong aantrekkelijker te maken startte de Gemeente Nijmegen een ideeën competitie. Paul stuurde zijn idee in en was een van de prijswinnaars. Hiermee kreeg hij de kans zijn droom waar te maken. Helaas ging deze plek door een ongelukkige samenloop van omstandigheden niet door. Maar kon Strandbar Stek wel een plek vinden op het Nyma terrein.

Om Strandbar Stek vervolgens mogelijk te maken was er een crowdfunding. Ongekend wat een support, liefde en vertrouwen jullie hebben in ons concept, Strandbar Stek en het bijbehorende cultuurprogramma. Wij danken alle donateurs, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Totaal is er €23975,00 gedoneerd.

Ons Doel: een locatie voor en door Nijmegenaren, waar iedereen zich thuis voelt. Hier wordt hard aan gewerkt en hopen we mogelijk te maken voor een breed scala aan verschillende activiteiten ene evenementen te organiseren. Zo hebben we tot nu al het volgende kunnen organiseren:

Popronde, Lokale talent avond voor bandjes: Schuum, een Poëzie avond, Akoestische cafe: De Genegenheid, een samenwerking met de bibliotheek Nijmegen genaamd: Buiten Zinnen. Yoga lessen, een Ijsbad cursussn een “gezond” diner event en een Sinterklaas middag.

Daarnaast hebben we een zo divers mogelijk dance programma met: Uit je Stekker (90’s), Froday (Afro), The Tribe (Minimal), Blauwdruk (House, Disco), Balans (Techno) en Fiber (Drum&Bass) en Crotona (Tech-House)

Strandbar Stek moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, kortom voor iedereen zijn eigen stek. Kom gerust langs om de sfeer te proeven!

Zelf iets organiseren bij Stek? Of tips wat we missen in ons programma? Mail naar paul@strandbarstek.nl

 

 

[sevill_svg_seperator rotate=”yes” height=”120″ color=”#f0e9dd” position=”-128″]